Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde, kurulmak istenen termik santralle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuyla ilgili halkın görüş ve önerilerinin alınması için düzenlenen toplantı, belde halkının tepki göstermesi nedeniyle yapılamadı.

Bir firma tarafından, Kadıoğlu Mahallesi yakınlarında kurulması planlanan santralin iskele ve kül depolama sahası projesiyle ilgili olarak, halkın görüş ve önerileri alınmak istendi. Bunun için, Belediye Düğün Salonunda düzenlenen toplantı, vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Düğün salonunun önünde toplanan ve ellerinde çeşitli dövizler taşıyan belde halkı, Yakamoz Otel’e kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yaşar, Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Elmacı ile CHP İlçe Başkanı İsmail Işık da katıldı. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından, halk toplantının yapılacağı salona girmedi.

Bunun üzerine salonda bulunan İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Ali Osman Kaymakçı başkanlığındaki heyet, halkın projeyi istemediğine yönelik tutanak tuttu.

Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, vatandaşların, havasına, suyuna ve denizine sahip çıkıp, "termik santrale hayır" diyerek tepkisini dile getirdiğini söyledi.

Milliyet