Mustafa Dermanlı / Çanakkale
 
Güzelyalı ormanlarının boğaza bakan yemyeşil sırtları, geçtiğimiz yaz çıkan orman yangınında kararmıştı. 8 hektarlık alandaki ağaçların kül olmasının ardından Çanakkaleli bazı sivil toplum kuruluşları ve çevreciler ağaç dikim şenliği gerçekleştirerek binlerce fidanı toprakla buluşturdu.


 
Orman Bölge Müdürlüğü’nün organizasyonu ve Çanakkale Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen etkinliğe, Çanakkale Kent Konseyi, İda Dayanışma Derneği, TEMA Vakfı gibi kuruluşlar da destek çağrısı yaptı.



Üniversite öğrencileri, izci grupları, bisikletçiler, çocuklar, ve her kesimden yurttaşların katılımıyla güneşli bir Çanakkale gününde gerçekleşen etkinlikte yaklaşık 40 dönüm alana, 2.500’a yakın fıstıkçamı ve meşe palamudu fidanı dikildi. Dört saat süren etkinliğe 350’yi aşkın çevreci katılırken etkinlik sonunda toplu poz verildi.


 
Çanakkale’nin en güzel ve özel yerlerinden biri olan Güzelyalı’nın Seddülbahir manzaralı sırtlarına ekilen fidanların birkaç yıl içinde 1,5-2 metre boya ulaşacağı yetkilerce belirtildi. 8 hektarlık alanın tamamının yeniden ağaçlandırılacağı belirtilirken, dikimin ilk etapta 7 bin fidana tamamlanacağı öğrenildi.