İstanbul’un Boğaz’la doğrudan bağlantısı bulunan Bebek semtinde sahil şeridine otopark yapılacak.

Habertürk’ten Nagihan Alan’ın haberine göre İstanbul büyükşehir belediyesi (İBB), Beşiktaş-Aşiyan Kazıklı Sahil Yolu projesi kapsamında sahil yoluna 143 araçlık otopark yapmayı planlıyor.

İBB’den yapılan açıklamada otopark projesinin amacının, yurttaşların araçlarını sahil yolu kenarına park etmesini önlemek olduğu belirtilirken, alana balık tutma platformları, bisiklet yolları ve yürüyüş yolları yapılacağı da belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Sadece bir otopark çalışması değil. Yola paralel şekilde araçların park edeceği otopark da olacak bu düzenleme kapsamında. Valeler rastgele park ediyorlar. Onu önlemek ve düzenlemek amacıyla hayata geçirdik. 143 araçlık bir yer. Akabinde marina projesiyle bu otoparkın ilgisi yok. Sahil düzenleme çalışmasını kapsıyor bu uygulama.”

Ancak Bebekliler Derneği Başkanı Murat Kaynar’a göre proje zaten içinden çıkılmaz halde olan Bebek trafiğini tamamen bloke edecek: “Biz kıyı düzenlemesine karşı değiliz ama bu konuda iki endişemiz var. İlki zaten kilit olan Bebek trafiği iyice kriz olacak. İkinci endişemiz İSPARK’ın Bebek’te projelendirdiği Teknepark, yani marinanın hayata geçme ihtimali. Çünkü bu alan kazıklar yardımıyla 5-6 metreden iki katına 12.5 metreye kadar denize doğru genişliyor. Bizim endişemiz bu otoparkın marinanın ilk adımı olması. Bu otopark yapılırsa marinanın otoparkına zemin oluşacak. Bisiklet yolu yapmak için buranın genişletilmeye ihtiyacı var mı? Otoyoldan daha geniş bir alan burası. Endişemiz bu yönde…”

‘Büyük risk’ Bebek Semt Girişimi gönüllüsü Nigar Alemdağ da projenin dünyada örneğinin olmadığını belirterek şunları söyledi: “Dünyanın hiçbir yerinde kıyıya otopark yok. Bu tüm Boğaz’ı etkileyecek bir sorun oluşturacak. Bu otoparkta araçlar geri geri çıkacak, karşıdan geleni de tıkayacak, trafiği felç edecek. Boğazın en dar yeri burası. Deniz kazalarının artma ihtimali bile var, daha geçen gün bir tekne oturdu. Büyük risk.”