Türkiye kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya. Kızılırmak Nehri yatağı'nda 10 kilometrelik alan kurudu. Antalya'daki Karacaören Barajı'nda da su seviyesi gözle görülür oranda düştü.

Samsun'daki Altınkaya Barajı'nı besleyen kaynaklar kuraklık tehdidiyle karşı karşıya. Gölde su seviyesi 7 metre olarak ölçüldü.

Beklenen yağış düşmeyince Kızılırmak nehri debisi düştü. Barajı besleyen kısımda 10 kilometrelik alan çöle döndü.

Antalya'da da ise Karacaören Barajı'nda su seviyesi son yılların en düşük seviyesinde. Bölge halkı, suyun metrelerce çekilmesi nedeniyle endişeli.

ZİRAATÇİLER'DEN BUĞDAY UYARISI


Türkiye'de yaşanan kuraklıkla ilgili Türkiye Ziraatçiler Derneği'nden uyarı geldi. Başkan İbrahim Yetkin, bundan sonra mevsim normallerine yakın yağış olsa bile tarımda geçen yılın rekoltesine ulaşmanın mümkün olmayacağını söyledi.

Yetkin, dönem itibariyle kuraklıktan en fazla tahıl ürünlerinin etkilenebileceğini, bunların başında da buğdayın yer aldığını kaydetti.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin önlem alması gerektiğine işaret eden Yetkin, "Dileriz ki buğday üretimi kendi ihtiyacımızı karşılayacak olan seviyenin altına düşmez. Düşse de gerekli müdahalenin Toprak Mahsülleri Ofisi eliyle yapılması gerekiyor" diye konuştu. (Ntvmsnbc)