Aydın-Muğla il sınırındaki Bafa Gölü’nde nesli tükenmek üzere olduğu için koruma altına alınan pelikanlardan biri vuruldu.

Bafa Gölü’nde inceleme yapan Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği, nesli tükenmekte olan pelikanın öldürülmesine tepki gösterdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Aydın İl Şube Müdürlüğü vurulan pelikanın tahnit yaptırılarak Doğa Koruma Merkezinde sergileneceğini duyurdu.

KORUMA ALTINDA ÖLDÜRÜLDÜ


Bölgeye giden Şube Müdürü Nihat Andaç, “Nesli tehlike altında ve tamamen koruma altında olan bir türün vurulmasını çok üzüldük. Bu önemli kuş türü ve yaşam alanları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yasal koruma statüleri ile korunmaktadır. Ekiplerimiz özellikle hassas olan alanlarda gece-gündüz koruma çalışmaları için denetimlerini yapmakta ve gelen her ihbarın en hızlı şekilde takibini yapmaktadır. Yerelde yaşayan halk ve sivil toplum örgütleriyle sürekli diyalog halindeyiz. Aynı zamanda bu konuda bilinçlendirme çalışmalarını sürdürmekteyiz. Vurulan pelikanı tahnit yaptırarak Doğa Koruma Merkezinde sergileyip, özellikle eğitim kurumundaki öğrencilerin bu nadir tür hakkında bilgilenmeleri ve koruma duyarlılığını kazanmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.