Gazprom’un Kuzey Kutup bölgesinde gerçekleştirdiği sondaj faaliyetlerini protesto ederken gözaltına alınan Greenpeace üyesi Gizem Akhan ile çeşitli ülkelerden 29 çevreci aktivistin serbest bırakılması için 47 ülke ve 140’ı aşkın kentte protesto eylemleri yapıldı.

İstanbul’da Akhan’ın aktivist arkadaşları ve yakınları tarafından gerçekleştirilen eylem saat 18.00 sıralarında Taksim Tünel'den başladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, ellerinde Gizem Akhan’ın fotoğrafları, döviz ve mumluk bulunan yaklaşık 50 kişi protesto amacıyla sessiz bir şekilde Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu önüne yürüdü.

Konsolosluk önünde "Barışcıl protesto suç değildir" ve "Hepimiz aynı gemideyiz, Gizem'e özgürlük" yazılı pankartlar açan grup adına konuşan Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Laetitia Liebert, Gizem Akhan ve 29 çevreci aktivistin korsanlık suçlamasıyla 15 yıl hapis istemiyle yargılanmak istediğini hatırlatarak "Şu an gözaltında bulunan eylemciler tüm dünyayı iklim değişikliği etkilerinden ve kontrolsüzce yapılan petrol aramalarından korumak için cesurca mücadele ediyordu. Bugün milyonlarca insanın onların yanında olduğunu, serbest bırakılmaları için her şeyi yaptığımızı göstermek için buradayız. Barışcıl protesto suç değildir" dedi.

Konuşmanın ardından ellerindeki mumlukları yere bırakan eylemciler yaklaşık yarım saat sessizce protesto eylemi gerçekleştirdi.