Amasya'da doğal piknik alanlarının benzin istasyonu yapılmasına karşı çıkan halkın, direnişi devam ediyor.

Amasya merkeze bağlı Akbilek Mahallesi'nde halkın, doğal piknik alanı ve çocukların oyun alanı olan bölgede ağaç kesimine karşı dün akşam başlattığı direniş devam ediyor.

Dün akşam saat 16.30 sıralarında etrafı sac ile çevrilmiş parktan seslerin gelmesi üzerine, mahalle halkı, parka gidiyor ve ağaç kesimi yapıldığını görüyor.

Halk kesime engel olmaya çalışırken, üniformalı bir polis havaya ateş açarak insanları tehdit ediyor. Tepkinin ve katılımın artması üzerine işçiler park sahasını terk ederken, polis de geri çekiliyor.

Dün akşam nöbet eylemine başlayan halk, eylemini sürdürüyor.

ETHA'ya konuşan direnişçiler, parklarına sahip çıkmakta kararlı olduklarını belirtti.

Mithat Hoca (emekli öğretmen): Dün akşam saatlerinde Amasya Eğitim-Sen'de Nazım Hikmet anmasındaydım, haberi alır almaz buraya koştum. Burası Akbilek ve Hızırpaşa mahallesinin akciğeri, buradaki insanların değil tüm Amasya'nın gelip burada piknik yapacağı bir nokta. Ağaçları katletmişler, bunların her biri bir insan. Polis havaya ateş etti, bir de bizi tehdit etti, 'Sizi aldıracağım' diye. Burası şehrin akciğeri, bunu önlemek için bu yaşımda sabaha kadar yine bekleyeceğim."

Deniz Duran (öğrenci): Geceden beri buradayım, doğa yeşil alanların sermayeye açılmasına karşı olduğum için buradayım. Burası insanların ücretsiz oturabileceği bir alan, üstelik hemen yanında bir ilköğretim okulu var. Burada yapılan ağaç katliamıdır.

Sibel (öğrenci): Ben Amasyalıyım ve öğrenciyim. Bu kent bizim, bu yeşil alan da bizim. Burası her gün geldiğim bir yer, sermaye uğruna peşkeş çekilmesine göz yumamam. Nöbet tutacağız, yıkılan ağaçların yerine fidan dikeceğiz, benzin istasyonuna karşı elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Kaynak: ETHA