Rize İdare Mahkemesi'nin, kent merkezinde yapılacak olan Kavak hidroelektrik santral projesi için verilen 'Çevresel Etki Değerlendirme Olumlu' raporunun yürütmesini durdurması üzerine birkaç gün önce horonlu kutlama eylemlerinin yapıldığı Artvin'in Arhavi ilçesinde bu kez de, 'Hes'lere evet' pankartı açan karşıt görüşlüler bir araya geldi.

Kutlama eylemine kızan Arhavi'nin AKP'li Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, "Azınlığın ve bir marjinal grubun sesi olarak ortaya çıkan sesi susturmak ve Arhavi'nin sesi olarak ortaya çıkmak gerekir" dedi.

Hukuki süreçte yapılan itirazlara saygıları olduğunu ifade eden Hekimoğlu, HES şirketine sahip çıkarak şunları söyledi,  "Kendi işadamımız Mehmet Nazif Günal'a yönelik Cumartesi günü Arhavi meydanında gerçekleşen gösteride, 'MNG defol, katil MNG, hırsız MNG' sloganları atarak bu meydanda dolaşmak Arhavi'ye yakışıyor mu? Bu bütün Arhavi'nin görüşü değildir, davranışı değildir."

Bundan böyle Arhavi'nin sesi olarak kendi seslerinin çıkacağını ifade eden Hekimoğlu, "Arhavi'ye yakışacak bir duruş ve davranış içerisinde hak aramalıyız. Arhavi'yi büyütmek için çalışmalıyız. Bundan sonra gelecek neslimize de bu alışkanlığı ve siyasi terbiyeyi aktarmak durumundayız. Aksi davranışlarla tatsız olayların yaşandığı bir ilçe haline geliyoruz. Birileri bunu mu istiyor? Birileri yatırımcıların buradan uzaklaşmasını mı istiyor? Arhavi'ye gelecek yatırımı değerlendirecek olan bizleriz. Azınlığın ve bir marjinal grubun sesi olarak ortaya çıkan sesi artık susturmak ve Arhavi'nin sesi olarak ortaya çıkmak gerekiyor." diye konuştu.