Akdeniz kıyısındaki 22 ülkede örgütlü olan “Let’s do it” (Haydi Yapalım) grubu, 10 Mayıs’ta dip ve kıyı temizliği için gönüllülere çağrı yaptı. Aralarında Ferzan Özpetek, Sumru Yavrucuk, Tuba Ünsal, Serra Yılmaz gibi pek çok ünlü sanatçının olduğu katılımcılar, kampanyaya destek verdi

Estonya’da 2008’de, 5 saat içinde 50 bin gönüllünün 10 bin ton atık toplayarak başlattığı Haydi Yapalım hareketi, Akdeniz için harekete geçti. Akdeniz çevresindeki 22 ülkede örgütlü ‘Let’s Do It Akdeniz’ grubu üyeleri, 10 Mayıs’ta Akdeniz’e kıyısı olan tüm ülkelerde gönüllülerce kıyı ve dip temizliği yapılması çağrısında bulundu. Çağrıya Türkiye’den tanınmış sanatçı, gazeteci ve siyasetçilerden destek geldi. 10 Mayıs’ta, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay illerinde kıyı ve dip temizliğine destek verenler arasında şu isimler yer alıyor:

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Oyuncu; Sumru Yavrucuk, Serra Yılmaz, Altan Gördüm, Yönetmen Ferzan Özpetek, Gazeteci; Tuluhan Tekelioğlu, Ayşe Arman, Modacı; Buse Terim, Hakan Akkaya, Müzisyen; Demet Sağıroğlu, Şehrazat.