Ankara yolu üzerinde bulunan Çankırı Fen Lisesi'ne ait yurt inşaatında göçük meydana geldi.

Kanalizasyon hattı döşenirken yaşanan göçükte Ramazan Duman ve Adem Akbulut isimli işçiler toprak altında kaldı. İnşaat işçilerinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar itfaiye yardımıyla yaklaşık yarım saat sonra toprak altından çıkardı.

Yaralılara olay yerinde ilk müdahalenin yapılmasının ardından Çankırı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ramazan Duman ve Adem Akbulut adlı işçiler, kaldırıldıkları hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

CNN Türk'te yer alan habere göre olay yerine gelen Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve İl Sağlık Müdürü Dr. Halil Nevzat Yetkin incelemelerde bulundu.

Kazayla ilgili açıklamada bulunan Vali Özcan, "İhale bedeli, 4 milyon 900 bin lira olan, 20 Ağustos 2014'te yer teslimi yaptığımız bir yurt inşaatı. İki tane alt yüklenicide çalışan işçimiz, toprak kayması sonucu inşaat esnasında göçük altında kaldı. Ramazan Duman ve Adem Akbulut. Yaklaşık 25-30 dakikalık bir mücadele sonucunda 2 işçimiz de toprak altından çıkarıldı. Şu anda sağlık ekipleri hastanede hem olay yerinde önce müdahale ettiler, müdahale ediyorlar. İnşallah hayatlarını kurtarırlar ama ülke olarak böyle bir problemin içindeyiz. İş güvenliği konusu, ilk önceliğimiz olmalı. Ben hem Çevre Şehircilik Müdürlüğü teşkilatımıza hem işi alan yüklenecilere her zaman talimatımdır; önceliğimiz iş güvenliği. İnşaat geç bitebilir, maliyetli olabilir, ama insan hayatı en önemli önceliğimiz olmalıdır. Burada da bunu yaşadık. İnşallah can kaybımız olmaz. Hepimize geçmiş olsun diyorum. İlk bilgilere göre, hayati tehlikeleri var. O itibarla arkadaşlarımız yoğun bir şekilde hastanede müdahale ediyorlar. İnşallah çocuklarına bağışlar Cenab-ı Allah. Bu da bir dua olur" açıklamasını yaptı.