Direnişteki Hey Tekstil ve Kazova Tekstil işçilerinin, bu hafta, polisin ağır yaraladığı Dilan Alp için yapmak istediği yürüyüşe polis müdahale etti.

Direnişteki Hey Tekstil ve Kazova Tekstil işçilerinin, Taksim'deki yürüyüşüne polis tazyikli su ile müdahale etti.

Her Cumartesi Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi'ne yürüyüş düzenleyen işçiler, bu hafta, 1 Mayıs'ta polisin ağır yaraladığı, direnişçi işçilerden Ali Ekber Alp'in kızı Dilan Alp için bir araya geldi. İşçilere SGD ve Söz Dergisi okurları destek verdi.

"Marjinal değil işçiyiz, Dilan bizim kızımız. 499 gündür direnişteyiz" yazılı pankart açan işçiler, "Hepimiz Dilan'ız" dövizleri taşıdı. İşçiler Galatasaray Meydanı'na yürümek istedi, ancak bugün Taksim'deki bütün eylemlerde olduğu gibi engellendi.

İstiklal Caddesi girişinde önleri polis barikatı ile kesilen işçiler, barikata yüklendi. Polisin, tazyikli su müdahalesine maruz kalan işçiler "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı attı.

Polis, işçilerin yürüyüşte ısrar etmesi üzerine işçilere coplarla müdahalede bulundu ve işçileri Gümüşsuyu Caddesi'ne doğru kovaladı. İşçiler, "Her yer Taksim her yer direniş", "Taksim 1 Mayıs alanıdır, engellenemez" sloganları atarak, direnmeye çalıştı. İşçiler, Gümüşsuyu'nda ara sokaklara dağıldı. (ETHA- Fotoğraf: Ötekilerin Postası)