Ankara'da eylem yapan Yatağan işçileri Türk İş Genel Merkezi'ni bastı. TES-İş sendikasına bağlı Yatağan işçileri bugün Türk-İş'i bastı.

TES- İş Şube Başkanı Fatih Erçelik, yaptığı açıklamada, "Evlat sıkışırsa baba evine sığınır, baba bizi kurtar der. Bizim babamız da evimiz de Türk-İş. Biz bu özelleşitirme iptal edilene kadar Türk-İş'ten ayrılmayacağız, burada yatıp burada kalkacağız" dedi.

İşçilerin odadaki bekleyişi sürerken Türk İş Başkanı Ergün Atalay Cenevre'de bulunuyor.

Aysel Alp'in Hürriyet'te yer alan haberine göre başkan Erçelik Soma'da 301 arkadaşlarını kaybettiklerini hatırlatarak, "Ne yazık ki bu facia özelleştirmelere karşı çıkma konusundaki haklı davamızı bir kez daha ortaya koydu. Soma olmak istemiyoruz, bu özelleştirme durdurulmalı. Ha şimdi ölmüşüz ha 3 gün sonra, ne farkeder? Başbakan'ı göreve çağırıyoruz, bu ihaleleri iptal edin, biz ölmek istemiyoruz" dedi.

Erçelik, Yatağan Termik Santrali'nin ertelenen ihalesinin cuma günü saat 14.00'te yapılacağı bilgisini aldıklarını belirterek, hem bunun hem de Yeniköy ve Kemerköy santralleri satışının iptalini istedi. 10 aydır Yatağan'da eylem yapan işçiler iki aydır da Ankara'da Kurtuluş Parkı'nda eylem yapıyor.