İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, Torunlar Center’da 10 işçinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili patronlar hakkında verilen takipsizlik kararına yapılan itirazları reddetti.

Evrensel’in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan Torunlar iddianamesinde her hangi bir eksiklik bulmayan Sulh Ceza Hakimliği, Demokrasi İçin Hukukçular, Çağdaş Hukukçular Derneği gibi kurumlar tarafından yapılan tüm itirazları reddetti.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında Aziz Torun, Yunus Emre Torun, Mehmet Torun ve diğer üst düzey yetkililer hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

Aynı iddianamede yaşanan katliamla ilgili TOKİ, Çalışma Bakanlığı ve diğer yetkili kurumlar hakkında da bir suçlamada bulunulmamıştı. İddianame aileler başta olmak üzere birçok kurum tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

İddianameye yapılan itirazları toplu olarak değerlendiren İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği dün verdiği kararda tüm itirazları reddetti. Hakimlik kararına gerekçe olarak savcılığın kararında usul ve yasalar bakımından bir eksiklik bulunmamasını gösterdi.