Beyaz yakalılar, kullandıkları bilgisayarları üreten ve işten çıkarıldıkları için direnişte olan Casper işçilerine destek çağrısı yaptı.

İSTANBUL- Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (DİSK/BANK-SEN), Plaza Eylem Platformu (PEP), Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği (ÇMÇ-DER), Bilişim ve İletişim Çalışanları Dayanışma Ağı (BİÇDA), Casper'de direnişte olan işçilerle dayanışma içinde olduğunu bildirdi.

CASPER'DEN HABERDAR MISINIZ?

Kurumlardan yapılan açıklamada, "Her gün olduğu gibi yine koşar adım bilgisayarlarımızın başına gidiyoruz. Peki bu bilgisayarları üreten ve donatan çalışma arkadaşlarımızın durumundan ne kadar haberdarız?" denildi.

Açıklamada, işçilerin vaatlere rağmen sosyal haklarında ve ücretlerinde iyileştirme yapılmadığı, işçilerin de anayasal haklarını kullanarak Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye oldukları hatırlatıldı.

Casper Bilgisayar'ın işten çıkardığı işçilerin, Ümraniye'deki plaza önünde direnişte oldukları hatırlatılan açıklamada, "Bilgisayar üreten ve donatan arkadaşlarımızın başına gelen bu haksızlık, daha önce tıpkı bizler gibi bilgisayar kullanarak üreten başka arkadaşlarımızın da başına geldi; IBM, Sabah-Atv, Akbank ve Vodafone da olduğu gibi..." denildi.

ŞİMDİ SIRA KİMDE ?

"Haklarımıza yöneltilen saldırılar karşısında bilgisayarı üreten ve donatan işçilerle, iş yerlerinde onu kullanan beyaz yakalı işçilerin ortaklığı hepimize güç katacaktır" denilen açıklamada, tüm beyaz yakalılara, Casper işçileriyle dayanışmaya ve Casper'ı boykot etme çağrısı yapıldı.

Kurumlar, Casper işçileriyle dayanışmaya çağrı amacıyla Maslak Plazalar Bölgesinde bildiri dağıttı.

ETHA