Van ve Muş’ta halk yarın kayyuma karşı alanlara çıkmaya hazırlanıyor.

Van’da Özalp, Erciş, İpekyolu ve Edremit belediyelerine kayyum atanmasına karşı 2 günlük iş bırakma eylemi yapılacak.

Yarın itibariyle kayyum atanan tüm belediyelerinde iş bırakma eylemlerinin yapılacağı Van’da bulunan HDP ve DBP il örgütleri öncülüğünde halk Sanat Sokağı’nda saat 13.00’da bir araya gelerek eylem yapacak.

MUŞ

Öte yandan kayyum atanan Muş’un Bulanık ilçesinde de eylemler yapılacak.

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan ile Bulanık Belediye Eş Başkanı Arafat Kardağı’nın da aralarında bulunduğu heyet, ilçeye bağlı Erentepe, Uzgörür, Rüstemgedik beldelerinde yurttaşlar ile bir araya gelerek, yarın saat 11.00’da DBP Bulanık İlçe Örgütü önünde yapılacak açıklamaya davet etti.

Özkan, “Kayyum sizin iradenize bir darbedir. Şundan devam eden siyasi konjonktürün barışa evirilmesinin önündeki en büyük engeldir. Kürt halkı bu güne kadar tüm zorluklara rağmen dimdik ayaktadır. Bugün hep birlikte kazanımlarımıza sahip çıkma günüdür. Yarın gerçekleştireceğimiz kitlesel basın açıklaması ile Ankara’ya bu usulsüzlüğü, faşizan yaklaşımı ve kayyımı tanımıyoruz, irademize sahip çıkacağız diyeceğiz. Dik durarak ve mücadeleyi büyüterek çocuklarımıza barış dolu günler armağan edelim. Yarın herkesi açıklamamıza katılmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Kaynak: DİHA