Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, süt fiyatlarının 53 kuruşa kadar düştüğünü belirtti, bunun çok vahim ve ürkütücü bir durum olduğunu ifade etti.

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin Yetkin, dernek genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi.

Türkiye'de 300 bin süt üreticisi bulunduğunu ve yıllık toplam 12 milyon ton süt üretildiğini ifade eden Yetkin, bunun ancak yarısı kadarının tüketilebildiğini söyledi.

Süt fiyatlarının 53 kuruşa kadar düştüğünü belirten Yetkin, bunun çok vahim ve ürkütücü bir durum olduğunu ifade etti. Sanayicinin üreticiden süt almadığını ve üreticinin sütü sokağa dökmeye başladığını söyleyen Yetkin, "2008'deki gibi sütten para kazanamayan üreticinin, hayvanlarını keserek etinden para kazanma yoluna gitme tehlikesi bulunuyor. Bunun yüksek et fiyatları krizine dönüşmemesi için tedbirler alınmalı. Devlet sütü sübvanse etmeli. Fazla üretim sütler, askerlere, polislere, ilköğretim okullarına, kamu kurumlarına dağıtılmalı. Ayrıca süt ihracatını kolaylaştıran kararların bir an önce alınması gerekiyor" dedi.