Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş, “Milli Eğitim Temel Kanun” tasarısına karşı bugün ortak grev yapıyor. Tüm yurtta greve çıkan eğitim emekçileri yeni kanun tasarısını protesto etmek için yürüyüş yapıyor...

Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş , “Milli Eğitim Temel Kanun” tasarısına karşı bugün ortak grev yapıyor. Yapılan grev çağrısında ülkenin son dönemlerde hukuk tanımaz bir şekilde yöneltildiğini ve kamu çalışanlarının haklarının hem anayasaya hem uluslararası hukuka aykırı bir şekilde gasp edildiğini belirtildi. Yeni Kanun tasarısını dershaneleri kapatma gerekçesiyle MEB’i yeniden kurmak ve dizayn etmek için çıkarılmaya çalışıldığın, bu kanun tasarısının Anayasa’ya aykırı olduğu halde yapılanların 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile hesaplaşma olduğu söylendi.

Eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen onlarca sorunu olmasına rağmen, hükümetin yangından mal kaçırır gibi, üstelik bir torba yasa ile eğitim sisteminde yeni bir alt üst oluşa neden olacak düzenlemeler yapmak istemesi dikkat çeken Eğitim-Sen, hükümetin eğitim sistemine hem içerik, hem de yönetim anlayışı olarak kendi siyasal hedefleri ve ideolojik çizgisine paralel bir şekilde biçimlendirmsine sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün olmadığını vurgulandı. Eğitim ve bilim emekçilerini kendilerini yok sayan uygulamalara karşı seslerini yükseltiyor.



İstanbul'da binlerce kamu emekçisi Sultanahmet'ten İstanbul Valiliğinin önüne yürüyor.

Ankara'da Güvenpark'ta toplanan kamu emekçileri, "Gaz yedik, haram yemedik", "Hırsız Tayyip Erdoğan" ve "Hükümet İstifa" sloganları ile Milli Eğitim Bakanlığı önüne gelind. Eğitim emekçileri burada açıklamalarını gerçekleştiriyor.



Antalya,Bursa ve Adana'da da toplanan eğitimciler "Eğitimde kadrolaşma"ya karşı'Hükümet istifa' sloganlarıyla yürüyüş yapıyor...



(Cumhuriyet)