Soma'da katliamın yaşandığı şirkete ait Işıklar Maden Ocağı'nda da faaliyet durduruldu.

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın, Soma Kömürleri A.Ş.'nin bölgede işlettiği üçüncü kömür ocağı olan Işıklar'da üretim faaliyetini durdurduğu bildirildi.

İş müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucu 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yaşandığı madenin ardından şirkete ait Atabacası Maden Ocağı'nın da kapatılmasına karar verilmişti.

Süresiz kapatma kararı, ocaklardaki eksiklerin giderilmesinin ardından yapılacak yeni bir inceleme sonrası tekrar ele alınacak. Eksikliklerin giderilmesi durumunda ocaktaki faaliyetler yeniden başlayacak.

Katliamın yaşandığı madenin yanı sıra, Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışan işçilerin de maaşlarının ödenmeye devam edeceği bildirildi.

Soma Holding'e bağlı Soma Madencilik, facianın üzerinden bir hafta geçmeden Soma havzasındaki diğer madenlerindeki işçilere mesai için çağrıda bulunmakla suçlanmıştı.

Konuyla ilgili açıklamayı yapan Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, bölgede bir başka şirkete ait olan İmbat Maden Ocağı'nın ise faaliyetine devam etmesinde bir sakınca görülmediğini söyledi. (NTV)