Türkiye genelinde 207 kadar mağazası olan Esse tarafından dolandırıldığını iddia eden personel temsilcileri ve tedarikçi firma temsilcileri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ceylan Sever'in Hürriyet'te yer alan haberine göre Esse ve Essenso firmaları çalışanlarının avukatı Elif Görgülü, “Yaklaşık 800 çalışandan bahsediyoruz.Haftalarca aylarca maaş almadan özlük haklarının yok sayılmasına rağmen tezgahlarını terk etmeyen bu insanların suçu ne? Sözün ticarette namus olduğuna güvenerek gece gündüz bu firmaya mal tedarik eden tedarikçilerin aldıkları evraklar bile mağduriyete neden oluyor. Tedarikçilerimizin günahı ne? Burada hukuk kazanırsa sadece mağdurlar değil Türkiye kazanacak” dedi.

700 MİLYONLUK BATAK

Tedarikçilerin avukatı Onur Kıranşa, “Çeklerde yapılan dolandırıcılık ve belgede sahtecilik üzerinde şikayette bulunduk. Çeklerin üzerine imza atan kişiler ödeme trarihi geldiğinde şirketleri başkalarının üzerine devrettiği ortaya çıktı. Bu imzalar bizim değil diyerek kenara çekildiler. Toplamda bizim öngördüğümüz şuan piyasada 700 milyon TL’lik batak var. İşçilerin alacağı da bunların içerisinde yok. Toplanabilen tedarikçiler toplandı diğer şehirlerdekiler de bulundukları yerlerden şikayette bulunacak” dedi.

250 TEDARİKÇİ DE MAĞDUR

Era Ev Aletleri Firması’nın sahibi Songül Baş ise, “Sanayici, imalatçı, ithalatçı, üretim yapan, mal getiren, alışveriş yapan 250 adet tedarikçi mağdur. Buna ek olarak yaklaşık 150 adet franchising mağazaları mağdur. 17 afet banka şubesi kredilerden dolayı mağdur. 25-26 tane AVM kiralardan dolayı mağdur” dedi.

Mimar Sinan Mutfak Eşyaları Firmasının temsilcisi Bahat Torgur, “Bu şirketin kurucusu Semih Şeftali şirketi çok güzel yapılandırmıştır. Çalışanlarına eski yakın dostlarına bu firmayı satmıştır. Bankalardan bize çok olumlu referanslar verildi. Ortaya 15 tane firma kurmuşlar. Bizi dolandırabilmek için birbirlerine çek kesmişler” şeklinde konuştu.