TÜPRAŞ işçileri, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle bugün dört rafineride de iş bıraktı.

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi’nde gündüz vardiyasına gelen işçiler içeri girmeyerek kapı önünde toplandı. Diğer vardiyalardaki işçiler de eyleme katıldı. Petrol-İş Sendikası’nın 18 Nisan’da yapılacak arabulucu görüşmesi öncesi yaptığı iş bırakma eylemi ile ilgili kapı önünde açıklama yapan Aliağa Şube Başkan Yardımcısı Menderes Akdağ, sözleşme süresi ile birlikte, sözleşmedeki 23, 24, 25, 31 ve 35. maddelerin kesinlikle değiştirilmesini istemediklerini vurguladı.

Star’daki sendikasızlaştırma operasyonuna değinen Akdağ, patronun, PETKİM’e geçişini yaptığı işçilerin yerine alacak işçi bulamadığını söyledi. “TÜPRAŞ işçisi yetişmiş eleman. 10 bin lira teklif ediyorlar bizim işçi arkadaşlara ama bir yıllık bireysel sözleşme ile birlikte. Sendikasızlığı kabul etmiyor arkadaşlarımız. Oradaki sendikasızlaştırma, hem PETKİM’de hem de 4 TÜPRAŞ’ta bizim canımızı yakar” dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre PETKİM’de dışarıya mal çıkmamasından kaynaklı olarak birikim yaşandığını belirten Akdağ, “PETKİM’de bir fabrikayı, plastik işletmelerini durdurdular” dedi. TÜPRAŞ’taki süreci de TİS sonuna kadar bu şekilde götüreceklerini belirten Akdağ, “Daha bizim taleplerimiz var, taslağa hep birlikte yazdığımız. Sıra onlara geldiğinde onlar için de mücadele edeceğiz” dedi.