Personelin yeniden yapılandırılması için harekete geçen TRT yönetimi, ardı ardına hazırladığı resmi yazılarla birimlerden atıl ve yeri değiştirilmesi gereken personelin listesini istedi.

 

TBMM’yi 6 ay boyunca devre dışı bırakarak ülkeyi kanun hükmünde kararnamelerle yöneten AKP, kararnamelerin ardından bu kez de sert bir kadro temizliği başlattı.

KHK’lerle getirilen emekliliğe teşvik düzenlemesinin ardından TRT, tüm birimlerine resmi yazı göndererek “atıl personelin belirlenmesini” istedi. Yönetim ayrıca “yeri değiştirilmesi gereken personelin listesinin çıkarılması” talimatı verdi.

TRT yasasında 2008’de yapılan değişiklikle çalışanları emekliliğe teşvik etmek için yüzde 30 fazladan prim verilmesinin önü açılmıştı. “Personel fazlalığı” gerekçe gösterilerek yapılan emekliliğe teşvik uygulaması ile yüzlerce çalışan emekli olmuştu.

Bu arada 4 yılda açılan 3 genel duyurulu sınav, başka kurumlardan nakil, sınavsız sözleşmeli personel ve taşeron şirketler aracılığı ile emekli olandan daha fazla personel TRT’ye alınmıştı.

‘Personel ihtiyacı’

Personelin yeniden yapılandırılması için harekete geçen TRT yönetimi, ardı ardına hazırladığı resmi yazılarla birimlerden atıl ve yeri değiştirilmesi gereken personelin listesini istedi. 26 Eylül 2011’de TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu imzasıyla yayımlanan “personel ihtiyacı” başlıklı duyuruda İstanbul ve Diyarbakır’da personel ihtiyacı bulunduğu, isteklilerin ünitelerine başvurmaları istendi.

Koyuncu’nun 3 Kasım tarihli “yer değiştirme” konulu yazısında ünitelerin ihtiyacı olan ve yer değiştirilmesi gereken personelin, 17 Kasım’da yayımladığı “atıl personel” konulu yazısında da “atıl” personelin acilen İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı’na bildirilmesi istendi. (Cumhuriyet)