İzmir’de başlarına torba geçirerek yürüyen KESK üyeleri, Torba Yasa Tasarısı’nı Meclis gündeminden çekmeyen hükümete tepki gösterdi. KESK üyeleri, yasa tasarısı karşısında sessiz kalan sendika konfederasyonlarını protesto etti.

KESK İzmir Şubeler Platformu’nun çağrısıyla emekçiler eski SSK İl Müdürlüğü önünden Basmane Meydanı’na yürüdü. 

Emekçiler, sık sık, “Başbakan, sonun Mübarek olsun” sloganını atarak, Başbakan’a Mısır hatırlatmasında bulundu. KESK üyesi kamu çalışanları, tasarı karşısında harekete geçmeyen konfederasyonlara da tepki gösterdi, “İşçi, memur el ele, genel greve” sloganı attı.

Yürüyüş sırasında sık sık, sivil polisler tarafından provokasyon yaratılmak istendi. Sivil polisler, kortejlerin içine girerek ya da ara sokaklardan taş atarak, provokasyon girişiminde bulundu. Kitle, bu provokasyonları sloganlarla ve Gazi Paşa Bulvarı’nın tek yönünü, bir süre oturma eylemi yapıp trafiğe kapatarak protesto etti.

Basmane Meydanı’na ulaşıldığında kitle adına açıklama yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali Rıza Özer, polisin tutumunu protesto etti, “hiçbir gücün haklarını aramaktan kendilerini vazgeçiremeyeceğini” belirtti.

OSTİM’deki iş cinayetlerini anımsatan Özer, “Torba Yasa’nın getireceği şey, tam anlamıyla bir ‘toplu işçi katliamı’ olacaktır” dedi. Özer, Torba Yasa Tasarısı’nın sonuçlarına ilişkin olarak da şu bilgiyi verdi: “İşsizlik Fonu yağmalanacak. Sürgünler yasallaşacak. Ödünç memurluk getirilecek. Çalışma yaşamı esnekleştirilecek. Gençlerin ve çocukların geleceği çalınacak. Denetimsizlik artacak.”

Özer, yasa tasarısı karşısında harekete geçmeyen işçi konfederasyonlarına da tepki gösterdi, tüm toplumsal muhalefete tasarıya karşı ortak hareket etme çağrısında bulundu. Eylem sloganlarla sona erdi.

DEMOKRAT HABER