Kamu emekçilerinin 2016 ve 2017 yıllarında ücretlerinde yapılacak artış belli oldu. Toplu sözleşme görüşmelerinde en çok üyeye sahip konfederasyon olan Memur-Sen bir kez daha KESK ve Kamu-Sen'in itirazlarına rağmen hükümetle imzayı attı.

Buna göre; kamu emekçilerinin ücretlerinde 2016 yılında ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için 5 artış yapılacak. 2017 yılında ise ilk altı ay için yüzde 3, ikinci altı için yüzde 4 ücret artışı yapılacak.

KESK VE KAMU-SEN SUSTURULDU

KESK ve Kamu-Sen yöneticilerinin imzalanan sözleşmeye itirazlarını dile getirme çabaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Memur-Sen yöneticileri tarafından engellendi.

Bakan Çelik'in soruları yanıtlamasının ardından, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ve Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Memur-Sen ile hükümet arasında imzalanan sözleşmeye itirazlarını dile getirmek istediler. Bakan Çelik, konfederasyon başkanlarının sözünü keserek “Burası müzakere yeri değil. Mutabakatın ilanı için buradayız. Açıklama yapacaksanız dışarıda yapın” dedi.

Özgen ve Koncuk'un bakanın bu tutumuna tepki gösterdi. KESK Başkanı Özgen tepkisini dile getirirken bu sefer Memur-Sen yöneticileri alkışlar ve sloganlarla Özgen'in konuşmasını engellemeye çalıştılar.

Tepkiler sürerken en çok üyeye sahip konfederasyon olarak Kamu Çalışanları Heyeti adına Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümet adına da Bakan Faruk Çelik sözleşmeyi imzaladı. (Evrensel)