Caner Aktan / Demokrat Haber

Kocaeli’de Ford Otosan fabrikasında 2 işçinin işten atılmasına tepki gösteren TOMİS üyeleri eylem yapmış, demokratik tepkilerini ortaya koyan işçilere Türk Metal Sendikası üyesi grup saldırmıştı. Konuyla ilgili TOMİS üyeleri Kocaeli Adliyesi'nde suç duyurunda bulundu.

Önceki gün Ford Otosan’da çalışan Hamza Aksan ve Ali Kemal Uzun isimli işçilerin işten atılmasını fabrika önünde protesto etmek isteyen Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyelerine Türk Metal Sendikası üyeleri tarafından saldırıda bulunulmuştu. Gerginliğin büyümesinin ardından olay yerindeki çevik kuvvet polisleri iki ayrı sendikanın üyelerini ayırarak olayları yatıştırmıştı.

ORGANİZE BİR SALDIRI

TOMİS'ten yapılan açıklamada saldırıyı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edilerek, "Ford Otosan fabrikası önünde işten atmaların durmaması ve özellikle TOMİS üyelerine yönelik işten atma saldırısının devam etmesini K1 kapısı önünde gerçekleştirdiğimiz eylemle proteste ettik. Eylemimizin başında bize saldırı girişiminde bulunulmuş ve “İşten atmalara karşı mücadeleye! TOMİS” yazılı pankartımız yırtılmıştı. Pankartımızı bizzat yırtan Murat Narin hakkında ve organize bir şekilde çeşitli il ve fabrikalardan gelen Türk Metal üye ve yöneticileri hakkında bugün avukatlarımız ile birlikte suç duyurusunda bulunduğumuzu tüm TOMİS üyelerine ve metal işçisi arkadaşlarımıza duyuruyoruz" ifadeleri kullanıldı.

BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMYECEK

Metal işçilerine yönelik yapılan saldırıların boşa çıkarılacağı ifade edilen açıklamada, "Hangi fabrikadan olursa olsun bir işçi arkadaşımız atıldığında artık sessiz kalmayacağız. Ne bir adım geri atacak ne de irademizde herhangi bir sarsılma olacak. Çünkü biz metal işçisinin Mayıs ayındaki metal fırtınası ruhunun taşıyıcılarıyız. Çünkü biz artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diyenleriz. Çünkü biz 6 ay önce yola çıkarken “Sendika ağalığı devri bitti artık TOMİS var” diyenleriz. Bunu anlamayanlar, bizi başka sendikalar ile karıştıranlar, susup yılacağımızı düşünenler bir kez daha düşünsün. Unutmasınlar biz daha son sözümüzü söylemedik. Biz bitti demeden bitmeyecek" denildi.