THY, Hava-İş Sendikası'nın sunduğu teklife karşı açıklama yaptı.

Buna göre yılın ilk 6 ayında yüzde 5, ikinci 6 ayda yüzde 3 zam yapılmasını kararlaştırdığını açıklayan THY, alınan bu kararlarla toplu iş sözleşmesinin gündemlerinden çıktığını söyledi.

THY, Hava-İş Sendikası'nın yaptığı teklife karşılık yazılı açıklama yaparak çalışanlara yapılacak zam kararını açıkladı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"-Tüm çalışanlarımızın 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile sağlanan mevcut çalışma koşullarının, sosyal ve özlük haklarının, uçucu personelin uçuş planlamaları ile ilgili tüm kurallar ve limitlerin aynen uygulanmasına,

-2013 yılı ilk altı ay için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 3 oranında (yıl sonu itibariyle kümülatif yüzde 8.1)

-2014 yılı ilk altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3 oranında (yıl sonu itibariyle kümülatif yüzde 6.1) oranında ücret artışı yapılmasına ve enflasyon farkı oluşması halinde farkın da ayrıca ödenmesine karar vermiştir."

THY, "alınan bu kararla birlikte toplu iş sözleşmesi ve bu bağlamda yaşananlar Türk Hava Yolları'nın gündeminden çıkmıştır."

Hava-İş Sendikası, ücretler konusunda 6 ay kıdem ücretlere 200 TL seyyanen zam ve iş/uçuş tazminatlarına yüzde 5 zam; sosyal yardımlara da 1. yıl yüzde 10, ikinci yıl yüzde 10 zam yapılmasını önermişti.