TÜRK Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, 23'üncü dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için bir araya geldi. THY Genel Müdürlüğü binasında yapılan görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Ayçin, "Her iki taraf da, görüşmelerin sürmesini istiyor" dedi.

 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Hava-İş Sendikası yöneticileri ile bir araya gelerek hem ücretlere yapılacak zammı hem de atılanların işe geri dönme durumunu görüştü. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda iki tarafın da görüşmelerde olumlu tavır aldıkları öğrenildi.

 

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atillay Ayçin, görüşme talebinin kendilerine yazılı olarak önceki gün ulaştığını belirtti. Ayçin, "Her iki taraf da konuyla ilgili görüşlerini birbirine aktardı. Bir iletişim kuruldu. Bu önümüzdeki günlerde devam eder mi, etmez mi? Belli değil, ama bir iletişim kuruldu. Biz de sendika olarak konunun çözümü için olumlu bir adım olursa, adım atmaya hazır olduğumuzu beyan ettik." dedi.

 

Toplantıyla ilgili olarak gazetecilere bilgi veren Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, toplu sözleşme görüşmelerinin devam edip etmemesi ile ilgili olarak her iki tarafın görüşlerini dile getirdiğini belirterek, “İki taraf da görüşmelerin sürmesini istiyor. Yüksek Hakem Kurulu’na başvurmak gibi bir mecburiyetimiz var. Çünkü yasal süreç yarın bitiyor. Ancak başvurunun yapılmasının görüşmelerin önünde bir engel olmadığını söyledik. Biz de işten çıkartılan arkadaşlarımızın durumunu da içine alan şekilde görüşmeleri sürdürmek istiyoruz” dedi.

 

THY'nin yaklaşımını olumlu buluyor musunuz? şeklindeki soruya ise Ayçin, "Görüşmeler kesilmediğine göre bir umut vardır. THY'nin yaklaşımını olumlu görüyoruz. Onlar bir adam atarsa biz de adım atacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

 

EYLEM 8 NCİ GÜNÜNDE

Bu arada Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında işten atılan THY çalışanlarının bekleyişi 8'inci gününe girerken, bekleyenler arasında bulunan bir kabin memuru gözyaşlarına hakim olamadı.

 

305 KİŞİ İŞİNİ KAYBETTİ

THY çalışanları geçtiğimiz hafta, hava iş kolunda grev kararının yasaklanmasına karşın iş yavaşlatma eylemi yapmıştı. THY tarafı ise söz konusu eylemler sonrası 45'i THY Teknik'ten toplam 305 kişinin işine son verildiğini açıklamıştı. Daha sonra da 100 işçi işe geri çağrılmıştı.