THY yönetimi ile toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varamayan Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, 3 Nisan'a kadar yönetimle anlaşmaya varılamazsa greve gidileceğini söyledi.

Ayçin, aslında greve şimdi de gidilebileceğini ancak işverenle bir kez daha masada görüşme fırsatı yaratmak için grev kararını 3 Nisan'a ertelediklerini söyledi.

Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nde resmi arabulucu ile tarafların yaptığı oturumda "uyuşmazlık" zaptı tutuldu.

Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz mayıs ayında havacılık iş koluna grev yasağı getiren kanun teklifini protetso etttikleri için 305 THY çalışanı işten çıkarılmıştı. Geçen sürede, çalışanlar tek tek işe iade davalarını kazanmaya başladı.

Hava İş, toplu iş sözleşmelerinde 305 işçinin geri alınmasını ve 200 TL +yüzde 10 zam talep ediyor.

Diğer talepler şöyle:

* Uçucu ekiplerin çalışma koşulları ile ilgili oluşan kural ihlalleri ve bilim dışı uçuş emniyetini riske eden sorunlara yönelik talepler değerlendirilmeli.

* THY Yönetimi uçuş operasyonunda part time istihdamından vazgeçmeli.

* THY Yönetimi ikramiye ödeme tarihleri, yıllık izin gün sayı ve izin kullandırma ile ilgili hukuku hiçe sayan uygulamalarını ve toplu iş sözleşmeye aykırı prosedürlerle yaptığı hukuksuz kural değişikliklerini düzeltmeli ve usulüne göre işlem yapmalı.

* THY Yönetimi şirkette uzun yıllar sözleşmeli ve part time çalışmış personelin kıdem kayıplarının önlenmesi yönündeki talebimizi ciddiye almalı yeni işe giren personel için uygulanan sektör kıdemi uygulamasını kendi personelinden esirgememeli. (bianet)