THY işçileri grev haklarını geri aldıkları, direnişlerinin 143. gününde Alman Sol Parti (Die Linke) milletvekili Sevim Dağdelen tarafından ziyaret edilmişti. İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ve Emek Partisi İl yöneticilerinin de destek verdiği ziyarette, direnişçi işçiler kazanımlarını pasta keserek kutlamışlardı.

Ayrıca Dağdelen, "işçilerin yoksun bırakıldıkları haklarını, tutuklu öğrenci ve gazetecileri, Toplu İş İlişkileri Yasası'nı Alman Parlamentosu’nda gündeme getireceğini" belirtmişti.

THY İŞÇİLERİ GENE TAKSİM'DEYDİLER

Her cumartesi 14.00 ile 15.00 arası THY Taksim Satış Ofisi önünde oturma eylemi gerçekleştiren Hava-iş üyeleri, grev haklarını geri aldıklarının ikinci günü de eylemdeydiler.

Hava-iş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin yaptığı konuşmada grev hakkını geri aldıkları süreci  değerlendirdi  ve "144 gün önce bir laf ettik. Biz bir yola çıktık, bunun dönüşü yok. Biz haklıyız, biz kazanacağız demiştik. Adım adım kazanıyoruz. Grev hakkımızı aldık. Bu başarı, her türlü baskı ve tehdide rağmen Atatürk Havalimanı önünde direnen arkadaşlarındır’’ dedi.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ'YE TEŞEKKÜR

Direnişteki işçiler adına açıklamayı ise Doğa Mutluer yaptı. Grev yasağının kendiliğinden bir süreç sonrası kaldırılmadığını ifade eden Mutluer, THY işçilerinin 144 gündür onurla ve kararlılıkla süren örnek mücadelesinin zafere giden yolun ilk anahtarı olduğu mesajını verdi.

Ulusal ve uluslararası alanda verilen yoğun mücadelenin AKP milletvekillerinin utanç sebebi olduğunu söyleyen Mutluer, komisyon ve genel kurul çalışmalarında grev yasağının kaldırılması hususunda emeği geçen CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Musa Çam’a, Avrupa Parlamentosu’nda bu konuya değinen BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’ye teşekkürlerini ilettiler.

Mutluer, AKP milletvekili Metin Külünk’ün THY A.O işvereni isteğince meclise sunduğu grev yasağı teklifini hatırlattı ve şunları söyledi: "Grev yasağı yasa teklifini THY A.O yönetimi istedi diye gündeme getiren ve yasalaştıran AKP milletvekilleri ile THY yönetim kurulu başkanı kamuoyundan ve işçilerden özür dilemeli, grev yasağına karşı çıktıkları için işten çıkarılan 305 işçi işe geri alınmalıdır," dedi.

EYLEME BİR ÇOK KİŞİ VE KURULUŞ DESTEK VERDİ

Oturma eylemine Cumartesi Anneleri, Gazeteci-yazar Atilla Özsever, Petrol-iş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Belediye-iş yöneticileri, DDSB (Devrimci Demokratik Sendikal Birlik), DİP, TKP, Dersim Meşeyolu Köyü Dayanışma Derneği,  TKP-1920, İKD, Mücadele Birliği, EDP ve direnişteki HEY TEKSTİL işçileri de destek verdi. (emek.org.tr)