CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak başkanlığındaki heyet, THY'de işten çıkarılan personelin durumuna ilişkin THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile görüştü. Görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

 

Toprak, İzmir Milletvekili Musa Çam, İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın yer aldığı heyet THY Genel Müdürlüğü'ne geldi.

 

Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin çıkışında gazetecilere açıklama yapan Erdoğan Toprak, THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu ile çok olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

Toprak, ''Sayın Başkan, bizim ara buluculuğumuzdan dolayı çok memnun oldu. Bundan sonra da bu süreç konusunda bizim katkımızı alacağını, katkı vermemizden dolayı da mutlu olacağını söyledi Hepimizin bildiği gibi 305 arkadaşımızın yargıya intikal etmiş davaları var. Bu davanın bitiminden sonra da o süreçten sonra da bizim katkımızın alınacağı ve bazı gözden geçirmelerin olacağını belirttiler ama onun dışında THY çalışanları yani 16 bini aşan çalışanın haklarıyla ilgili bir işbirliğine açık olacağı mesajını verdi. Bundan dolayı da çok mutlu olduk'' dedi.

 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'ya olumlu yaklaşımından dolayı çok teşekkür ettiğini kaydeden Toprak, meselenin çözümü konusunda beklediklerinden fazla ilgi gördüklerini vurguladı.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak başkanlığındaki heyet, buradan ayrıldıktan sonra Dış Hatlar Geliş binası önünde 28 gündür eylem yapan THY'de işten çıkarılanlara destek ziyaretinde bulundu.

 

Görüşmeye ilişkin Toprak, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, Türkiye'nin bu önemli meselesinin çözümüne katkı vermek için bugünkü çalışmayı yaptıklarını söyledi.

 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu ve Hava İş Sendikası Genel Başkanı Ayçin ile yaptıkları görüşmeler sonucunda, her iki başkandan da olumlu hava aldığını ve her iki tarafın soruna iyi niyetle yaklaşmak istediklerini kaydeden Toprak, iki tarafın da uzlaşmaz bir tavrı olmadığını dile getirdi.

 

Toprak, CHP'nin yıllardır sendikal haklar ve çalışanların hakları konusunda duyarlı ve hassas olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini ifade ederek, ''THY, ülkemizini bayrağını uluslararası alanda gururla taşıyan kurumumuz. Değeri çalışanlarına sunduğu kaliteyle bir noktada kabul görür. Süreci çok yakından takip edeceğiz. Ara buluculuk konusunda elimizden gelen tüm desteği göstereceğiz'' şeklinde konuştu. Toprak başkanlığındaki heyetin işçileri ziyaretine eski bir THY çalışanı olan CHP Parti Meclisi üyesi Ayşe Aytaç Yılmaz da katıldı.

 

Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atılay Ayçin de burada yaptığı konuşmada, toplu sözleşme sürecinin çıkmaza girdiği tarihten bugüne, gerek grev yasağının kaldırılmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi nezdinde yaptıkları çalışmalar, gerekse işten çıkarılanların işe iadesiyle ilgili başlattıkları eylem sürecinde CHP'nin önemli katkısı olduğunu söyledi.

 

Ayçin, CHP'nin sorunu kendi sorunu gibi sahiplenerek çözümü için çalıştığını anlatarak, sorunun bir an önce çözümlenerek 305 kişinin işe iade edilmesini istediklerini belirtti.

 

Havacılık Kolunda Grev yasağı getiren yasaya tepki olarak eylem yapan 305 Türk Hava Yolları çalışanı işten çıkarılmıştı. (Gerçek Gündem)