LİMTER-İş Sendikası, 4. gününde devam eden THY grevi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Grevin devletin fiili sıkıyönetim uygulamaları, polis saldırıları ve grev kırıcılığı saldırıları koşullarında başladığına dikkat çeken sendika, "Çaykur'da yaptıkları mevsimlik işçileri erken işbaşı yaparak grevi kırma yöntemi gibi THY'de stajyer 500 işçiyi işbaşı yaparak grevi kırma girişimleri sürüyor.THY patronları ve ardındaki hükümet basını dolaşarak psikolojik söylemlerle greve olan inancı zayıflatmaya çalışıyor," dedi.

Hava-İş Sendikası, THY patronunun yargı kararlarını uygulamayarak ve TİS hakkını gaspetmeye çalışarak alenen suç işlediğine dikkat çekti, şunları kaydetti:

"Bilinmelidir ki THY grevi tüm işçi sınıfının grevidir. Hükümet daha başından THY patronlarından yana tavır almışlardır, dolayısıyla bu grev aynı zamanda politik nitelik kazanmıştır. Bu grev sadece THY patronlarına değil aynı zamanda AKP hükümetinin grev kırıcılığına karşı da yürütülmektedir. Yüreği THY işçileriyle birlikte atan herkesi THY grevi etrafında birleşmeye ve zaferi birlikte kazanmaya çağırıyoruz." (ETHA)