Alacakları için günlerdir Limter-İş Sendikası öncülüğündü direnen Ada Tersanesi işçileri, Vinci işgal etti. Vincin üzerine çıkan 10 işçi, ücretlerinin ödenmesini istiyor.

Alacaklarının ödenmesi talebiyle Ada Tersanesi'nde vinç işgali yapan işçilerin eylemi sürüyor.

İşgal nedeniyle saatlerdir tersanede üretim yapılamıyor. Hakları ödenene kadar eylemlerini sona erdirmeyeceklerini belirten işçiler, "Direne direne kazanacağız" sloganını atıyor.

Bu arada patron tarafından çağırılan itfaiye araçları, tersane önünde olan işçiler tarafından tersaneye sokulmadı.

Tersane önünde aralarında ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ali Rıza Osmanoğlu, BDP ve PSAKD Tuzla yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi destek veriyor.

Tersane önünde açıklama yapan Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı, işçileri 14 Ocak'tan beri haklarını almak için direndiğini hatırlattı.

Ada Tersanesi patronu Adil Erkoç'un defalarca söz vermesine rağmen hala işçileri paralarını ödemediğini söyleyen Saygılı, "Sonuna kadar direneceğiz. Adil Erkoç'tan haklarımızı direnerek alacağız" şeklinde konuştu.

ESP Genel Başkanı Yüksekdağ ise sonuna kadar işçilerin yanında olduklarını kaydetti, "Patron her ne kadar da arkasına mafyayı alıp, işçileri tehdit etse de bu direniş sürecek" dedi.

DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'da DİSK olarak direnişi desteklediklerini belirtti.