Taşerona bağlı çalışan 13 işçi, 1,5 aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'ndeki inşaatın 17’nci katına çıktı. Maaşlarını alamadıkları takdirde kendilerini aşağıya atacaklarını iddia eden işçileri, iş arkadaşları ve polisler ikna edemedi. Bayram öncesi evlerinin elektriklerinin kesildiğini belirten işçiler, günlük 80 lira yevmiye ile çalıştıklarını ve mağdur olduklarını ifade ettiler.

 

Mantolama işinde çalıştığı öğrenilen 13 işçi 3 saat boyunca polislere, iş arkadaşlarına ve itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı.

 

Yaklaşık 19 bin lira alacaklarının olduğunu ileri süren işçiler, firma yetkililerinin kendilerine maaşlarını vermeleri durumunda intihar etmekten vazgeçeceklerini söyledi. Yanlarına yaklaşan polislere ve işçi arkadaşlarına tepki gösteren işçiler, bulundukları iskelenin bazı parçalarını sökmek istedi. İnşaat malzemelerini çevreye savuran işçilerle telefonla konuşan inşaat ustalarından Metin Şirin ise, işçilerin durumuna bir çözüm bulunmasını istedi.

 

İnşaat firması yetkilileri ise basın mensuplarının görüntü almaması için inşaat alanı girişine ağ serdi. 3 saatlik eylemin ardından maaşları konusunda ikna olan işçiler hep birlikte aşağıya indi. Sağlık ekiplerinin ve çok sayıda polisin hazır bulunduğu inşaat alanında işçiler, firma yetkilileriyle görüşmelerinin ardından polis nezaretinde Emek Karakolu’na götürüldü.

 

İşçiler, uzun süren bekleyişten sonra kendilerine yarın için maaş sözü verildiğini kaydetti. İşçiler, maaşların verilmemesi durumunda bir kez daha intihar girişiminde bulunacaklarını söyledi. (evrensel)