Taşeron işçiler, dün Muğla’nın Milas ilçesinde elektrik arızasını gidermek için kuyuya inip hayatını kaybeden 7 taşeron işçi için Kamu Şirket Personelleri (KAŞİP) Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde toplanarak temsili kefenli eylem yaptılar.



'YAŞARKEN DE ÖLÜYÜZ ÇALIŞIRKEN DE ÖLÜYORUZ'


Burada kefen giydirilen bir taşeron işçiye dikkat çeken Kamu Şirket Personelleri Genel Başkanı Hakan Aydın; "Yaşarken de ölüyüz çalışırken de ölüyoruz" diye tepki gösterdi.

'LANET OLSUN TAŞERON İŞÇİLİK SİSTEMİNE'

Hastane bahçesinde bir basın açıklaması yapan Kamu Şirket Personelleri Genel Başkanı Hakan Aydın; "Muğla Milas’ta elektrik arızası gidermek için kuyuya inip kuyunun bacası olmadığı için metan gazından zehirlenerek vefat eden 7 kamu şirket personelini rahmetle anıyoruz. Lanet olsun taşeron işçilik sistemine, 7 can daha verdik, 7 ocağa ateş düştü, yüreğimiz yanıyor. Onların çocukları boynu bükük eşleri dul anaları evlatsız babaları evlatsız, bacıları kardeşsiz kaldı. Arkadaşları onlara doyamadı. Bu canavarı andıran sisteme hepimizi bitirmeden son verin. Geride kalan yetim çocuklarımız dul eşlerimiz ve kederli ailelerimizin canına tak etti. Taşeron sisteminden bütün meclis sorumludur ve halkın tepkisini almaktadır" dedi.

Sözlerini sürdüren Aydın; "Daha önce Zonguldak’ta 8, Erzurum’da 1, İstanbul’da farklı zamanlarda 23 ve farklı şehirlerde çeşitli nedenlerle taşeron sisteme dayalı kuralsız ve güvencesiz çalışan arkadaşlarımız hayatını kaybetti. Hiçbir yasal dayanağı ve özlük hakkı olmadan çalışan bu kardeşlerimiz vefat ettikten sonra acı ve kederden başka bir miras kalmıyor. Zaten asgari ücrete dayalı çalıştığımız için esnafın önünden geçecek durumda değiliz. Zaten bankaların kredileri ve sosyal çevremizin negatif etkilerini yaşamaktayız. Üstüne bu cinayet gibi vefat haberlerini de ekleyince yüreklerimiz parçalanıyor. Toplum artık taşeron sistemini dışlıyor. Bu ses kulak vermeyenlere kırgınlığımız artıyor. Kamu Şirket Personelleri olarak Haziran’da çıkması planlanan düzenlemenin hikaye olması halinde bütün şehirlerde sokaklarda duruşumuzu göstermeye başlarız. Ülkemizin bölünmezliği toprak ve vatan sevdamızı korumak adına sessiz kaldığımız bu süreç acaba haklarından vaz mı geçtiler duygusunu uyandırmasın. Bu onlar için kaos olur. Artık taşeron sistemine can vermek istemiyoruz. Vefat eden Yüksel Kum, Özcan Özkan, Fikret Özdemir, Hasan Özgür, Mevlüt Özbakır ve Serkan Miral kardeşlerimize Allah’tan rahmet kederli ailesine sabırlar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan yapılan basın açıklamasının ardından işçiler, Muğla’nın Milas ilçesinde hayatını kaybeden 7 taşeron işçi için Fatiha okuyup sessizce dağıldı. (Skytürk)