Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriyeli sığınmacılarla ilgili olarak "Yerli işgücünü tahrip etmeden açık iş pozisyonlarına yerleştirilebilecekler, verilecek ücret için asgari ücret bandını koruyacağız" dedi.

Meclis Genel Kurulu'ndaki Bütçe görüşmelerinde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Suriyelilere çalışma izni yerli iş gücünü etkilemeyecek. Ücret mevcut asgeri ücretin altında olmayacak. Çalışmanın detaylarının netleşmesi için Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor." diye konuştu.

Çalışmanın 5-10 günlük bir sürede hazır olacağını, önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na ya da sonraki haftaya yetişebileceğini söyleyen Çelik, "Bakanlar Kurulu bunu nasıl değerlendirir, nasıl kıstaslandırır o, tamamen Bakanlar Kurulu'nun kararı" dedi.

Faruk Çelik daha önce yaptığı açıklamalarda Suriyeli sığınmacılara çalışma izni verilip verilmeyeceğine dair bir soru üzerine, ilgili kişinin pasaportu veya oturma izni varsa bu kimselere çalışma izni verilmesi konusunda sorun yaşanmadığını söylemişti.