Dün Soma’da gerçekleşen maden kazasında hayatını kaybeden Metin Keskin için eylem yapan, daha sonra Keskin’in evine taziye ziyaretine giden DİSK'e bağlı Dev Maden Sen çalışanlarına saldırı yapıldı.

Soma’da DİSK’e bağlı Dev Maden Sen örgütlenmesi için çalışan Dev Maden Sen eski yöneticilerinden Kamil Kartal ile Başaran Aksu bir grup işçiyle birlikte dün hayatını kaybeden Metin Keskin’in evinde taziye ziyaretinde iken Türk-İş’e bağlı Maden İş yöneticileri tarafından saldırıya uğradılar.

Türk-İş’e bağlı Maden İş sendikası maden ocaklarında işveren yanlısı tutum almak ve işçi haklarını yeterince savunmamakla eleştiriliyordu.

Soma Eynez bölgesinde İmbat Madenciliğe bağlı ocakta gündüz vardiyasında çalışan Metin Keskin madende kopan bir kömür parçası ile galeri direği arasında sıkışması sonucu hayatını kaybetmişti.

Metin Keskin için DİSK/Dev Maden Sen çağrısıyla Soma’da bir eylem gerçekleştirildi. Çağrı üzerine Beşyol’daki Madenci Heykeli önünde buluşan işçiler ve madenci yakınları Hükümet Meydanı’na sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Ayrıca Dev Maden Sen, İmbat Madencilik’te 08.00-16.00 vardiyasında çalışan işçilere de iş bırakma çağrısı yaptı. Çağrı üzerine madende iki vardiyanın üretim durdu.

İmbat Madencilik ve Demir Export yetkilileri ile Türk-İş’e bağlı Maden-İş sendikasının yönetici, temsilci ve delegelerinden oluşan grubun gün boyunca süren çeşitli kışkırtma ve yönlendirmeleri sonucu dün akşam DİSK/Dev Maden Sen çalışanlarına saldırı yapıldı.

Yurtsuz.net’in aktardığı bilgiye göre DİSK/Dev Maden Sen eski yöneticilerinden Kamil Kartal, Başaran Aksu ve beraberlerinde taziye ziyaretine giden işçiler akşam saatlerinde Metin Keskin’in evine ziyarete gitti. Ziyaret sırasında Türk-İş Maden İş yönetici ve temsilcileri de eve gelerek DİSK/Dev Maden Senlilere sözlü sataşmalarda ve hakaretlerde bulundu. Taziye evinde bulunanların araya girmesiyle kavga engellendi. Daha sonra Türk İş’e bağlı Maden İş üyelerinin Kamil Kartal ve Başaran Aksu’yu dışarı çıkarmak istemeleri üzerine Aksu ve Kartal dışarıda konuşmak için taziye evinden ayrıldılar.

Daha sonra bir çay bahçesine giden taraflar burada konuşmaya başlamadan Türk-İş’e bağlı Maden-İş sendikasının yöneticileri DİSK/Dev Maden Sen çalışanlarına tehdit ve hakaretler etmeye başladı. Bu esnada bir anda çevreleri yüzlerce kişi tarafından sarılan DİSK çalışanlarına tekme, tokat ve yumruklar ile saldırı başladı. Aldıkları darbeler sonrası hastaneye kaldırılan Kamil Kartal ile Başaran Aksu ilk tedavilerinin ardından yasal işlem başlatarak saldırganlardan şikayetçi oldular.