Soma’da 13 Mayıs’ta meydana gelen işçi katliamının üzerinden aylar geçmesine rağmen işçilerin güvenliğine dair önlem alınmaması nedeniyle bir madenci daha hayatını kaybetti.

İMBAT Madencilik'te çalışan yeraltı işçilerinden Metin Keskin'in “başına boyunduruk (demir) düştüğü için hayatını kaybettiği” ifade edildi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Keskin’in sırtına düşen topacın etkisiyle göğsünü direğe vurarak hayatını kaybettiğini açıkladı.

CHP’li Özel, “Ağlayan anayı parayla, Hak arayan madenciyi tomayla susturmaya çalışanlar madendeki iş güvenliği için kılını kıpırdatmıyor, ölümler sürüyor” dedi.

MADENDE ÜRETİM DURDU

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Manisa Soma İmbat Maden'de 36 yaşındaki Metin Keskin arkadaşımız vagonla direk arasına sıkışarak yaşamını yitirdi... 08.00 - 16.00 vardiyasında gerçekleşen iş cinayetine kömürün hızlı taşınması koşulları neden oldu... Metin arkadaşımız Balıkesir Dursunbeyli... 3 çocuğu var ve İstasyon Mahallesinde oturuyor... İşçiler tarafından iş bırakma çağrısı var ve şu an patron da 16.00'ya kadar üretimi durdurmuş durumda...

(Evrensel)