Kristal-İş Sendikası’nın twitter hesabından yapılan açıklamaya göre direnişteki işçiler işlerini ve kazanılmış haklarını koruyan bir anlaşmayı işverene kabul ettirdi.

Sendika.Org’a konuşan işçiler bugün yapılan görüşmeler sonucunda Şişecam işvereni ile anlaşma sağladıklarını belirtti.

İstanbul’da kalmak isteyen ve kıdem tazminatlarını almayı kabul eden 130 işçi dışında fabrikada çalışan 290 işçi yapılan anlaşmaya göre Türkiye genelindeki Şişecam fabrikalarında mevcut ücret ve sosyal haklarıyla çalışacak. Fabrikadaki sözleşmeli çalışanlar da mevcut ücret ve sosyal haklarıyla birlikte Eskişehir’deki fabrikaya geçecek.  İşçilerin hangi fabrikaya gideceği ilerleyen günlerde noter huzurunda yapılan kura ile belli olacak.

Şişecam patronunun işçileri işten çıkararak fabrikayı Eskişehir’e taşımaya kalkışması üzerine harekete geçen işçiler 29 Aralık 2012′de Topkapı’daki fabrikada işgal başlatmış, işçi ailelerinin de destek verdiği eylem büyük yankı yaratmıştı.

İşveren 5 Ocak günü polis eşliğinde makineleri taşımaya çalıştığında işçilerin direnişi ile karşılaşmış, işçilerin mücadelesi polislerin geri çekilmesine neden olmuştu. (sendika.org)