Hak arama mücadeleleri AKP Hükümeti tarafından engellenen Şişecam işçileri, grev yasağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto etti.

Grevlerinin 7. gününde Bakanlar Kurulu'nun yasak kararıyla karşılaşan cam işçileri, grev hakları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Şişecam'a ait 10 fabrikada 5 bin 800 işçinin başlattığı grev, 7. gününde Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla yasaklanmıştı. Bakanlar Kurulu, "Genel sağlığı bozduğu ve milli güvenliği tehdit ettiği" iddiasıyla grevi 60 gün "ertelediğini" duyurmuştu.

Bakanlar Kurulu'nun yasak kararıyla karşılaşan Kristal-İş Sendikası üyeleri, farklı kentlerden gelerek grev hakları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Çalışma Bakanlığı önünde toplanan işçiler, "Grev haktır, engellenemez" pankartı açtı. İşçilerin ailelerinin de katıldığı eylemde açıklama yapan Kristal-İş Sendikası Genel Başkan Bilal Çetintaş, "Grevi yasaklama kararı, hükümetin işçi hakları karşısında ne kadar keyfi, hukuk tanımaz ve hasmane tutum içinde olduğunun açık kanıtıdır. Hükümetin demokrasiye, işçi haklarına, sendikal hak ve özgürlüklere zerre kadar saygısı yoktur. Mazlumun, mağdurun değil, paranın ve sermayenin yanındadır. AKP hükümeti, 5 bin 800 cam işçisini, ailelerini, çocuklarını, onların geleceğini değil Şişecam'ın çıkarlarını düşünerek hareket etmiştir" dedi.

Çetintaş, "AKP hükümetinin bu hukuksuz, keyfi ve grev düşmanı kararını sendikanın anahtarını Çalışma Bakanlığı'na teslim ederek protesto edeceğiz. Madem sendikanın temel işlevi olan grevi yasaklıyorlar, buyursunlar sendikayı da onlar yönetsinler" diye konuştu. Çetintaş, kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay'a başvurduklarını hatırlattı.

(ETHA)