Şırnak'ta kaçak olarak çalıştırılan bir kömür ocağında çalışan 3 işçi, gazdan zehirlenerek bayıldı. Bayılan işçileri kurtarmak üzere 3 saat aradan sonra ocağına gelebilen AFAD ekipleri, gaz maskeleri yırtık çıkınca ocağa inemedi. İşçi yakınları kendi imkanları ile ocakta baygın durumdaki işçileri kurtarmaya çalışıyor.

Şırnak'ta Cudi Dağı eteklerinde bulunan Kemerli (Gundikê Ramo) köyü yakınlarındaki maden sahası içinde yer alan bir kömür ocağında 3 Haziran'da göçük meydana gelmiş ve o sırada ocakta çalışan 8 işçiden 7'si kurtulurken, İbrahim Sağnak (30) adlı işçi toprak altında kalarak can vermişti. Yaşanan bu olaydan sonra yapılan tüm uyarılara rağmen yetkililerin aldırmazlığı sürerken, bugün aynı bölgede yeni bir olay yaşandı. Özel bir işletmeye ait kömür ocağında çalışan 3 işçi, gaz sıkışmasından ötürü zehirlenerek ocakta bayıldı. Kuyunun başında bulunan diğer çalışanlarca bayıldıkları fark edilen işçilerin durumu hemen 112 Acil Servisi ve AFAD'a haber verildi.

Haber verilen AFAD ekibi, saat 14.30 sıralarında yaşandığı öğrenilen olaydan yaklaşık 3 saat sonra ocağa gelebildi. Ocağa girmek hazırlanan ekipler yanlarında getirdikleri maskelerin yırtık olduğunu fark edince ocağa inemedi. Bunun üzerine AFAD ekibine tepki gösteren işçi yakınları AFAD hakkında şikayetçi olacaklarını belirterek, ekibi maden ocağından kovdu. İşçi yakınları kendi imkanlarıyla zehirlenenleri kurtarmak üzere harekete geçti.

Madende yaşanan gaz sıkışmasından zehirlenen ve halen maden ocağında kurtarılmayı bekleyen işçilerin Selahattin Uçar, Ahmet Baysal ve Emin Baysal oldukları öğrenildi. (DİHA)