AKP hükümetinin “demokratikleşme paketi”yle kamuda türban serbestliği getirmesine karşın Eğitim-Sen’in tüm yurtta başlattığı serbest kıyafet eylemine katılanlara Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir’in hakaretlerle karşılık verdiği iddia edildi.

İddiaya göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan Tayfun Cengiz, eyleme katıldığı için hem sürgün tehdidiyle karşılaştı, hem de hakarete uğradı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan ve aynı zamanda Eğitim-Sen Tarsus Yürütme Kurulu üyesi olan Tayfun Cengiz, Eğitim-Sen’in tüm yurtta başlattığı serbest kıyafet eylemi çerçevesinde top sakal bırakıp küpe taktı. Daha önce de İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir’in sözlü tacizlerine ve mobbingine hedef olan Cengiz’in eyleme destek vermesi Müdür Demir’i iyice kızdırdı. 

Demir, Cengiz’i makam odasına çağırıp hem sürgünle tehdit etti hem de hakaret etti. İddiaya göre Demir, “Seni okula gönderirim, mahkeme bitene kadar tuvalet temizlersin!” “Gey olduğun için mi küpe takıyorsun?” diye konuştu. 

Demir’in hakaretlerinden Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel‘in nasibini aldığı öne sürüldü. Demir’in Eğitim-Sen Şube Başkanı Yasemin Yücel hakkında, “Yasemin Hanım okula üstsüz de gidiyor mu?” ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

‘ÖZGÜRLÜK’TEN ANLADIKLARI ÖRTÜNME’

Olay hakkında BirGün’e bilgi veren Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, Demir hakkında yargıya başvuracaklarını belirtti.

Yücel, “Hakarete uğrayan Tayfun Cengiz ve ben ayrı ayrı Demir aleyhinde hakaret davaları açacağız. Cengiz, Eğitim-Sen İlçe Yürütme Kurulunda görev yaptığı için yaklaşık bir yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir’in mobbing içeren hareketlerine hedef oluyor. Arkadaşımızın sürekli görev yaptığı birimler değiştiriliyor. Çeşitli zamanlarda uğradığı hakaretlere, aynı birimde görev yapan diğer kişiler de şahit oldular” diye konuştu.

İDDİA EDİLEN DİYALOG ŞÖYLE

Demir ile Cengiz arasında geçtiği iddia edilen konuşma şöyle:

A.S.D: Sen top sakal da mı bırakıyorsun?

T.C: Evet Müdür Bey, serbest kıyafet eyleminden dolayı.
A.S.D: Seni okula gönderirim, mahkeme bitene kadar tuvalet temizlersin! Ne kadar sürecek eylem?
T.C: Süresiz. Kılık kıyafet yönetmeliği kaldırılana kadar eylem sürecek.
A.S.D: Yasemin Hanım [Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı] okula üstsüz de gidiyor mu?
T.C: Serbest kıyafetle üstsüz gitmenin ne alakası var?
A.S.D: Kolsuz giyiniyor mu yani?
T.C: Bilmiyorum.
  
A.S.D: Ne giyiniyor peki?
T.C: Normalde ne giyiniyorsa öyle giyiniyor. Kot falan yani, nasıl giyinmek istiyorsa öyle giyiniyor.
A.S.D: Senden başka kimsede küpe görmüyorum, kimse takmıyor mu?
T.C: Küpenin serbest kıyafet eylemiyle ilgisi yok. İsteyen takar isteyen takmaz. Sırf tepki olsun diye de küpe takılmaz.
A.S.D: Küpe takmak yönetmeliğe göre yasak değil yani?
T.C: Değil. Ayrıca dava kazanan öğretmenimiz de var.
A.S.D: Şahin [Şube Başkanı Yasemin Yücel’in eşi] de küpe takıyor mu? Asıl ona yakışır küpe!
T.C: Hayır takmıyor.
A.S.D: Şimdi sen gey mi oluyorsun?
T.C: Gey olsaydım çocuk sahibi olmazdım.
A.S.D: “Sağa takan gey, sola takan bilmem ne” gibi tabirler var…
T.C: O konuda bilgim yok.

(BirGün)