İstanbul Tabip Odası, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına her gün bir yenisinin eklendiğini belirterek, konuya ilişkin olarak yarın Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

Açıklamada, en son Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan 2 ayrı olayda 2 sağlık çalışanının hasta ve hasta yakınlarının saldırısına uğradığı belirtildi.

23 Mart'taki olayda bir sağlık çalışanının uğradığı saldırı sonucu başına ve kulağına defalarca vurulmak suretiyle darp edildiği belirtilirken, bugünkü (27 Mart) yaşanan saldırı olayında da sağlık çalışanı Ümmühan Öncül'ün daha önceden hasta yakınlarından aldığı tehditleri ilgili birimlere bildirmesine rağmen önlem alınmayışı hatırlatılarak uğradığı saldırı aktarıldı.

Açıklamada, "Sağlık Bakanlığı, sağlık yöneticileri, başhekimler, hastane yöneticileri… kalıcı, akılcı, acil önlemler almak için yeni ölümleri, yaralanmaları mı bekliyor? Sağlıkta şiddetin önlenmesinin yapısal düzenlemelerden geçtiğini defalarca dile getirdik, taleplerimizi Bakanlığa sunduk. Ancak görünen o ki günü ve görüntüyü kurtarmak amaçlı imaj çalışmaları dışında bir adım atılmıyor," diye belirtildi ve "Artık Yeter! diyoruz. Sabrımız taşalı çok oldu. Sağlıkta şiddete karşı tepkimizi göstermek için 28 Mart Perşembe günü Şişli Etfal’de 10.00-12.00 saatleri arasında iş bırakıyor, 12.00’da basın açıklaması yapıyoruz," denildi. (Demokrat Haber)