Renault’da dün akşam başlayıp bu günün sabahına kadar kadar süren görüşmeden sonuç çıkmadı. 7.5 saat süren görüşmeler sonucunda Renault temsilcisi işçilerin 3’üncü talebine olumlu yanıt vermeyince işçiler ‘direnişe devam’ kararı aldı

Evrensel'de yer alan habere göre Renault'da dün akşam saat 20:00 civarında başlayan işçi temsilcileriyle patron temsilcileri arasındaki görüşme sabah 3:50’de sona erdi. Görüşmelerde patron temsilcisi ilk iki talebe olumlu cevap verirken saatlik ücrete zam yansıtılamayacağını ve kendilerine bir ay süre tanınmasını isteyip işbaşı yapılmasını istedi.

Avukatlar ve fabrika yönetimiyle yapılan toplantıya katılan işçi temsilcisi Ekrem Salım, toplantıya ara verildiği sırada dışarıda bekleyenlerin yanına gelerek, "İşveren bize 1000 lira avans, 480 lira banka promosyonunu ve yıl sonu 600 lira para vermeyi teklif etti. Şu anda bizim elimizde bu 3 madde var. Saat ücretlerine yansıtılacak miktar hakkında kesin bir rakam vermediler, bir ay süre istediler. Bir ay süre içerisinde analiz yapacaklarını söylediler" dedi.

Aylık ücretlerde kademeli iyileştirme ve saat ücretlerinin artırılması konusunda somut bir açıklamanın olmadığını belirten Ekrem Salım, "Karar hepimizin. Bu sürece 'tamam' ya da 'devam' diyeceğiz' dedi.

Renault patronunun temsilcisinin bu teklifini halen fabrika içinde direnişte olan 310 işçi görüşerek oylama yaptı ve “Teklifiniz sizin olsun, biz daha direniyoruz” cevabını verdi. Bu karar dışarıdaki işçilere de duyuruldu.

Dışarıdaki işçiler için içerde direnen işçiler için "Onlar Renult direnişinin can damarı haline geldi. Bütün direnen işçiler onların gözünün içine bakıyor ve onlardan cesaret alıyor. Direnişte kararlılı ve dirayetliler" diyor.

Bu arada direnişteki işçiler direnişe destek olmak isteyenlerin direniş alanına battaniye getirilmesini istedi. İçerde direnişte olan işçilerin beton üstünde uyuduğu ve direnişin 13. gününde hala içeride naylonlara sarılıp uyumaya çalışan işçilerin olduğu belirtilen açıklamada “Hali hazırda bir içerde direnen bir çok işçi rahatsızlanarak çıkmak zorunda kaldı zaten. Direnişe destek olmak istiyorsanız, Renault'a battaniye getirin. Makbule geçecek” denildi.