Haksızlığa, ayrımcılığa ve adaletsizliğe karşı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın (BTS) 6 koldan Ankara’ya doğru başlattığı rayda yürüyüş 3. gününde, Haydarpaşa, İzmit, Soma, Balıkesir, Adana, Mersin, Erzincan, Divriği ve Malatya Garlarında yapılan kitlesel karşılamalar ve basın açıklamaları ile devam etti.

Dün Uluslararası Taşımacılık Çalışanları Federasyonu (ITF)” ve “Avrupa Taşımacılık Çalışanları Federasyonunun (ETF)” yürüyüşü desteklediğini açıklamış,  ayrımcı, keyfi ve adaletsiz uygulamalar konusunda Başbakana, Ulaştırma Bakanına ve TCDD Genel Müdürüne protesto mektubu göndermişti. Bu gelişmenin ardında TCDD Genel Müdürlüğü bugün bir basın açıklaması yapma durumunda kaldı.

Sendikayı kamuoyunu yanıltmakla itham eden TCDD Genel Müdürlüğü kendi uyguladığı ve bu yürüyüşe neden olduğu iddia edilen “haksız, hukuksuz, keyfi ve adaletsiz uygulamaları bir kenara bırakarak” sendikanın bu yürüyüşle ortaya koyduğu demokratik tepkiyi “HAKSIZ” olarak nitelendirdi. Ancak,  ITF ve ETF üzerinden sendikayla görüşme talebinde bulunduğunu da kamuoyu ile paylaştı.

BTS ise, TCDD’nin bu açıklamasını gerçekleri ters düz ederek kamuoyunu aldatmaya yönelik buldu, tepkiyle karşıladı.

İSTİYORSA 16 MAYIS’TA ANKARA’DA GÖRÜŞELİM

Edirne-Ankara yürüyüş kolunda bulunan BTS Genel Başkanı Yavuz DEMİRKOL İzmit Gar’ında yaptığı basın açıklamasında: “Bugüne değin TCDD Genel Müdürü Sayın Süleyman KARAMAN ile yapmış olduğumuz görüşmelerde Genel Müdür vermiş olduğu sözleri yerine getirmemiştir. Son görüşme talebi ise biz yürüyüşe çıktıktan sonra tarafımıza iletilmiştir. Sendikamızın yaşanan sorunların çözümünde bugüne kadar Genel Müdür dışındaki yöneticilerle yapmış olduğu görüşmelerde çözüm üretilememiştir. Bu nedenle sorunların çözümünde yetkili ve nihai karar mercii olan Genel Müdürle görüşmeyi uygun bulmaktadır. Eğer Genel Müdür görüşmek istiyorsa 16 Mayıs’ta Ankara’da olup kendisinin basın yolu ile yaptığı görüşme davetine katılacağız” dedi.

DEMİRKOL, diğer yandan TCDD’nin ifade ettiğinin aksine, yürüyüşün demiryolcular tarafından desteklendiğini, yürüyüş kollarının vardığı her istasyonda taleplere demiryolculardan yeni yeni taleplerin eklendiğini konuşmasında vurguladı.

Yürüyüş kollarının basın açıklamalarına KESK’e bağlı sendika üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve milletvekili adayları katılım göstermekte, basın açıklamaları ardından yürüyüş kolları Ankara yönüne alkış ve sloganlarla yolcu edilmekteler.

DEMOKRAT HABER