Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, polisin iki gün önce de müdahale ettiği, Daiyang Metal Sanayi Fabrikası'nda grevde olan işçilere, bugün bir kez daha müdahalede bulunuldu.

Avrupa Serbest Bölgesi önünde direnişlerini devam ettiren işçiler, patronun fabrikadan polis eskortu eşliğinde 3 adet TIR'ı çıkartmasını engellemek için TIR'ın önüne yattı. Polis işçileri "ya dağılırsınız ya da döve döve gözaltına alırız" şeklinde tehdit ederken, daha sonra da işçilere çok sert bir şekilde müdahale etti.

Polisin bu müdahalesi sonucu çok sayıda işçi yaralanırken, polisin üzerine araba sürdüğü bir işçi ise ezilme tehlikesi geçirdi.

İsçilerin polis aracı önünde sürüklenen arkadaşlarını kurtarmak için yerlerini terk ettikleri sırada TIR'ların önünün boşalmasını fırsat bilen polis de TIR'ların çıkmasını sağladı.

Polisin müdahalesi sonucu 80’e yakın işçinin neredeyse tamamı çeşitli yerlerinden yaralandı. O esnada görüntü almaya çalışan muhabirler de yaralandı. Durumları ciddi olan 6 işçi hastaneye kaldırıldı. Geri kalan işçilerin önemli bölümünün de hastaneye götürüleceği öğrenildi.

Öte yandan müdahale sırasında polis havaya 5-6 el ateş de etti. (soLportal)