BURSA- Bursa'da H.B.N. Gülen Nakliyat işyerinde 103 gündür grevde olan taşıma işçilerine aralarında işverenin de olduğu bir grup bıçak ve demir sopalarla saldırdı.

Perşembe günü gerçekleşen saldırıda Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) üyesi 4 işçi yaralandı. Yaralıların hastaneye kaldırıldı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayan TÜMTİS, "103 gündür devam eden grevi kırmak için her türlü yönteme başvuran Gülen Nakliyat işvereni grev kırıcılığını bu kez fiili saldırıya kadar vardırdı" dedi.

Gülen Nakliyat işvereninin grevi kırmak için her türlü yasadışı yönteme başvurduğunu hatırlatan TÜMTİS şunları kaydetti:

"Faaliyetlerini başka firmalar üzerinden sürdüren, son olarak da Can Nakliyat adı altında paravan bir şirket kuran işveren yasaları da ihlal ederek açıkça grev kırıcılığı yapmıştır. Yıldırım Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ile Karayolları Bölge Müdürlüğü, Gülen Nakliyat işvereni tarafından kurulan Can Nakliyat firmasının işyeri açma ruhsatının olmadığını ve işyeri açma kanununa aykırı davrandığını tespit etmiştir. Bursa Teftiş Kurulu ise Gülen Nakliyat işvereninin 'yasadışı lokavt' uyguladığını tespit etmiştir."

TÜMTİS, Can Nakliyat işyerine yönelik cezai işlemlerin dışında herhangi bir yaptırım uygulanmamasının işverenin sendika karşıtı saldırgan tutumuna dayanak oluşturduğunu vurgulayarak, "H.B.N Gülen Nakliyat işçisi üyelerimize yapılan bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz! Yetkili mercileri, bu yasadışı tutum ve grev kırıcılığına ortak olmamaya, görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Tüm Kardeş sendikaları, emek ve demokrasi güçlerini dayanışmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. (ETHA)