SAKARYA’nın Hendek İlçesi’ne bağlı Aşağıcalıcakuru Köyü’nde faaliyet gösteren Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda meydana gelen patlamada 1 işçi öldü, 4 işçi de yaralandı. Aynı fabrikada son 2 yıl içinde daha önce meydana gelen 2 ayrı patlamada 2 işçi ölmüş, 30 işçi de yaralanmıştı.

FABRİKA SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Yaşar Coşkun’un sahibi olduğu Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda bugün saat 16.30 sıralarında ’kız kaçıran’ olarak bilinen genellikle çocukların bayramlarda ilgi gösterdiği fişeklerin imal edildiği bölümde, belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlayıcıların bir anda alev topuna dönüştüğü imalat bölümünde çalışan işçiler Hediye Hallac, Hatice Durmuş, Mustafa Avcı, Halit Durrmuş ile Hasan İbiş yaralandı.

Yaralılar fabrika çalışanları tarafından minibüsle hemen Hendek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yaralılardan durumu ağır olan Hediye Hallac kurtarılamayarak öldü. Yaralı 4 işçi ise yapılan ilk müdahalenin ardından Adapazarı Yenikent Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Patlamanın duyulması üzerine, çalışanların yakınları fabrikaya gelerek bilgi almak istedi, ancak içeri alınmadılar.

İTFAİYE DE İÇERİ ALINMADI

Patlama sonrasında fabrikaya gelen itfaiye ekipleri de fabrika yöneticileri tarafından içeri alınmadı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri telsiz anonsu ile "Bizi içeri almıyorlar. Kapıda bekliyoruz" diyerek merkeze anons yaptı. Aynı şekilde 112 ekiplerinin de fabrikaya girişine izin verilmedi. İtfaiye ve sağlık ekipleri, fabrikaya ancak jandarma ekiplerinin gelmesi üzerine girebildi. Patlamanın olduğu imalathane bölümünün çatısının uçtuğu ve çevrenin savaş alanına döndüğü görüldü.

Patlama sonrası fabrikaya gelen Hendek Belediye Başkani Ali İnci, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 işçinin öldüğünü, 4 işçinin de tedavisine devem edildiğini söyledi.

DAHA KAÇ KERE PATLAMASI LAZIM

Bu arada olay sonrası Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden bir ekip fabrikaya gelerek inceleme yaparken, fabrika özel güvenliği habercilerin çekim yapmalarına izin vermedi.

Patlamanın olduğu Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda son 2 yıl içerisinde bu 3’üncü patlama olmuş oldu. Daha önceki 2 patlamada, toplam 2 kişi yaşamını yitirirken 50 kişi de yaralanmıştı.

Hürriyet