Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, öğretmenlerin askerlik dönemlerinde de eğitimin içinde olmalarını sağlayacak düzenlemelerin yapılması gerektiğini savundu.

Adıbelli, yaptığı yazılı açıklamada, askerlik sistemine yönelik çalışmaların kamusal beklentilere uygun olarak ele alınması gerektiğini ifade etti. Polislerin askerlik sürelerinin kısaltılmasına yönelik çeşitli yasal düzenlemeleri içeren çalışmaların sürdüğünü anımsatan Adıbelli, açıklamasında, şunları kaydetti:
“Yetişmiş personel eksikliği nedeniyle içler acısı bir durumda olan eğitim, sağlık ve adalet hizmetlerinde görevli kamu personelinin görevinden uzun süre ayrı kalmasının önüne geçecek girişimler yapılması gerekirken gündeme getirilen polise avantajlı askerlik düzenlemesi kabul edilemez. Eğer hükümet yurttaşın geleceğini biraz olsun düşünüyorsa öğretmen ihtiyacını imamlara ve polislere ders anlattırarak giderdiğini hatırlayarak işe askerlik yükümlüsü on binlerce öğretmeni askerlikleri boyunca eğitim sürecinin içinde tutacak bir uygulama ile başlamalıdır.”

AA