Rezidans inşaatında yaşamını yitiren işçilerden üniversite öğrencisi Ali Hıdır Genç'in aynı şantiyede işçi olan babası Mustafa Genç, şantiyede işçilerin eğitim aldıkları iddiasının gerçeği yansıtmadığını, 3 gündür arızalı olan asansörde ise hiçbir güvenlik önlemi olmadığını söyledi. Baba Genç, "Baretle yelekle güvenlik olmaz" diye isyan etti.

İstanbul Mecidiyeköy'de, yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın yerine Torunlar İnşaat'ın yaptırdığı rezidansta işçilerin kullandığı asansörün 32'nci kattan zemine çakılması sonucu yaşamını yitiren 10 işçiden birisi olan üniversite öğrencisi Ali Hıdır Genç'in cenazesi, Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Alibeyköy'deki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi'ne getirildi.

Tunceli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda okuyan ve okul masraflarını karşılayabilmek için babasıyla beraber çalışırken dün gece yaşanan faciada yaşamını yitiren Genç'in cenazesi, ikindi namazının ardından cemevinde yapılacak tören sonrası toprağa verilmek üzere Tunceli’nin Pertek ilçesine uğurlanacak.

Yaşamını yitiren oğlu ile aynı şantiyede 2 yıldır çalışan baba Mustafa Genç, DİHA'ya konuştu.

Baba Genç, yaşananın bir cinayet olduğunu ve şantiyede denetimlerin yapılmadığını söyledi.

Oğlu Hıdır'ın İstanbul'a staj için geldiğini ve stajının ardından okul masraflarını çıkartmak için kendi şantiyede 5 gün önce işe başladığını belirten baba, asansöre bindiği sırada oğluna "Dikkatli ol" diye seslendiğini, 15 dakika sonra ise duyduğu ses ile yıkıldığını söyledi.

‘ELEKTRİK ARIZASINI YETKİLİLERE BİLDİRMİŞTİK!’

Şantiyede iddia edildiği gibi iş güvenliği eğitimlerinin verilmediğini belirten Genç, 2 yıldır çalıştığı şantiyede sadece 1 saatlik bir anlatım yapıldığını söyledi.

Şantiyede daha önce de iş kazalarının yaşandığını, örneğin geçtiğimiz dönemde kule vinçlerinden birisinin şantiyenin yakınlarında bulunan bir eve çarptığını, şans eseri sadece maddi hasar oluşarak faciadan dönüldüğünü belirten baba Genç, asansörde de 3 gündür elektrik arıza olduğunu ve bu durumu yetkililere bildirdiklerini söyledi.

Buna rağmen "yapıldı" denilerek asansörün çalıştırıldığını kaydeden Genç, asansörde olası kaza durumlarında olması gereken ne fren sistemi nede benzeri bir güvenlik önleminin de bulunmadığını ifade etti. Baba Genç, "Buradaki iş güvenliği baret tak, yelek giy. Bununla olmaz" dedi.