İstanbul Gebze'de kurulu Mutlu Akü fabrikasında çalışan işçiler Petrol-İş ile patron arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlamaması üzerine greve çıktı.

Patronun düşük ücret ve hafta tatilini belirsiz hale getiren 4’lü vardiya sistemi dayatması nedeniyle greve çıkan işçiler, mücadelelerini sürdürmekte kararlı. 

Evrensel'de yer alan habere göre, işçiler sabah Tuzla’da bulunan fabrika önünde toplanarak grev pankartını astı. Grevle ilgili Evrensel'e konuşan Petrol-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Niyazi Recepkethüda, sözleşme görüşmelerinde patronun brüt 450 lira zam verdiğini, işçilerin ise brüt 506 lira ve her yıl için 10 lira kıdem zammı istediğini söyledi.

Patronun ayrıca Pazar gününü haftalık tatil günü olmaktan çıkaran 4’lü vardiya sistemine geçmek istediğine dikkat çeken Recepkethüda, “Bu sistemle fabrika 3 değil 4 vardiya olacak ve işçinin hafta tatili günü, her hafta hangi güne gelirse o gün olacak ve değişecek. Biz bunu istemiyoruz, pazar günü hafta tatili olsun istiyoruz” dedi.

Kurşunlu ortamda ağır iş yapıldığını ve işçilerin taleplerinde kararlı olduğunu söyleyen Recepkethüda, greve de bu kararlılıkla çıkıldığını dile getirdi. 

Mutlu Akü’nün aynı alan içerisinde iki fabrikası bulunuyor. Bir fabrikasında 60, diğer fabrikasında ise 567 kişi çalışıyor.