İşten atılmalarının ardından direnişe geçen Maltepe Belediyesi taşeron işçileri, Ankara'ya yürüyüş başlattı. İşçilerin, yoğun kış şartlarında gerçekleştirdiği Ankara yürüyüşü, 15 gün sürecek. 2 Mart'ta Ankara'ya varmayı planlayan işçiler, CHP önünde basın açıklaması yapacak ve Meclis'te partilerle görüşecek.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu geçtiğimiz hafta İstanbul'da işten çıkartıldıkları için protesto etmeleriyle gündeme gelen Maltepe Belediyesi'nin taşeron işçileri, seslerini duyurmak için Ankara'ya yürüyor.

 

Sabah saatlerinde Maltepe Belediyesi'nin önünde toplanan işçiler ve yakınları, 'Mustafa Zengin, İşçiler fakir', 'Yaşasın hakların kardeşliği', 'Kar, boran, fırtına bekle bizi Ankara', ‘Maltepe halkı, unutma bunları’  şeklinde sloganlar attı.

 

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Adnan Yıldırım, taşeronluk sistemine karşı Ankara'ya yürüyeceklerini, taşeronluk sistemine karşı olduğunu daha önce açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'na da seslerini duyuracaklarını söyledi. Yıldırım, “Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, haklı olan taleplerimizi karşılayana kadar direnişimiz devam edecektir “ dedi.

 

Yıldırım, "Bizlerin mücadelesi ve kazanımı sadece işe geri dönmek olmadığı gibi bununla da sınırlı kalmayacaktır. Bundan kaynaklı mücadelemizin bir parçası olan Ankara yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde, Meclis önünde ve bir dizi yerde eylemler yapacağız. Taşeronlaşmaya, sendikasızlaştırmaya karşı, işimiz için, aşımız için, alın terimiz için başlatacağımız Ankara yürüyüşüne sendikaları ve tüm demokratik kitle örgütlerini güç katmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

 

Bu arada, işten çıkarıldıktan sonra direnişe geçtiklerini belirten taşeron işçisi Adnan Yıldırım, eylemleri organize ettiği için kendisinin kimliği belirsiz 3 kişi tarafından kaçırılmaya çalışıldığını iddia etti. Savcılığa suç duyusunda bulunduğunu söyleyen Yıldırım, kimseden korkmadan sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti. (ETHA)